Olika svampar har olika egenskaper

Det finns så många olika typer av svampar för husstädning att du ibland kanske inte ens inser att det finns en bättre du skulle kunna använda för dina dagliga städsysslor. Oavsett om det är för att diska, torka av bänkskivor eller ta bort djurhår från möbler, är svampen ett otroligt användbart rengöringsverktyg.

Att veta vilken svamp som är bäst för vilken röra kan dock vara en utmaning. Från cellulosasvamp, till natursvamp, till mirakel svamp, svinto och mer, varje svamptyp tjänar ett specifikt syfte. Vi lyfter fram de bästa användningsområdena för en mängd olika rengöringssvampar för att göra dina dagliga städuppgifter enklare än någonsin tidigare!

Typer av svampar

Cellulosasvamp med scrubb. Denna svamp ger dig fördelarna men båda svamparna eftersom de är dubbelsidiga. Perfekt för rengöring: maträtter, köksredskap, badrumsytor, vardagsutläpp, bänkskivor eller allmän rengöring.

Mirakelsvamp. Miraclean är expert på att ta bort: pennmärken på bordsskivor, smutsiga vit tavla, golv med klackmärken, väggar med fingeravtryck, smutsiga handfat, kalkfäckar och andra ytor med ingrodd smuts.

Svinto. Svinto kan användas överallt där du vill göra rent och ta bort fläckar som: exempelvis på gummistövlar, kastruller, strykjärn, ugnen med mera. Bör inte användas på mjuka ytor av aluminium och liknande.

Natursvamp är en naturlig svamp som växer på havets botten vilket gör dem extremt jordvänliga och biologiskt nedbrytbara. Perfekt för flera ändamål: diska, badning, exfolierande eller tvätta din bil.

Mikrofiberdukar är gjorda av syntetiska material så fibrerna är mycket tunnare än fibrerna på vanliga dukar. Perfekt för rengöring: glass, speglar, områden som behöver dammas och rostfritt stål.

Att använda rätt svamp kan hjälpa dig att minska tiden och även göra det lättare för dig att rengöra. Glöm inte att tvätta dina svampar efter varje användning eftersom de är ett utmärkt medium för att odla bakterier. Eller så kan du bara låta oss göra jobbet. Klicka här för att boka en tid med