Bättre hälsa med Kvalificerad Städ

Kvalificerad Städ driver ett eget projekt för att hjälpa personer i psykisk ohälsa till ett renare och fräschare hem. Dessutom uppmanas personalen att sätta sig ner på de lokala “vänskapsbänkarna” i Helsingborg stadskärna. Vi vill vara en del av det förändringsarbete som sker för ett bättre mående. Därför är vi även med på H22 – mässan.

Vi på Kvalificerad Städ försöker alltid hitta sätt att arbete mer miljövänligt samt vägar för att positivt påverka vår närmiljö. Vi använder bara vänliga miljöprodukter, återanvänder i stor utsträckning samt uppmuntrar våra kunder att donera de möbler eller kläder som de inte behöver längre. Vi hjälper även våra kunder med transport till återvinningscentraler och second-hand butiker.

Att våga fråga...

Kvalificerad Städ uppmuntrar dessutom våra anställda att våga fråga – att sätta sig ner på “vänskapsbänkarna” i Helsingborg stadskärna och prata med någon som redan sitter där. Det handlar ju bara om att vara medmänniska och lyssna. Ett litet steg mot en bättre stad. En stad som har en allt för kraftigt ökande nivå av självmård. Statistik visar att självmordsfrekvensen är ca 10 gånger större och då har redan personerna mått dåligt under mycket lång tid.

“Vänskapsbänkarna handlar om att belysa psykisk ohälsa och bryta stigmat kring psykisk ohälsa och självmord. Vi vill främja goda samtal mellan Helsingborgarna och uppmuntra till samtal om psykisk hälsa.”/Helsingborg.se

vanskapsbank

Självklart är inte dessa bänkar enbart för de som har ett dåligt psykisk mående utan även för de som bara har “en dålig dag” eller bara vill få ett “hej” inför en tuff arbetsdag. Målet med bänkarna är därmed att minska den psykiska ohälsan och även att minska stigmat kring att prata om det.

Ett tidigt och tydligt tecken på depression är att en person undviker att ta hand om dagliga sysslor så som hygien, matlagning, disk och städning. Det blir även en dålig spiral då ett rörigt och smutsigt hus leder till ännu sämre mående – och sämre förutsättningar.

Vi är övertygad om att vi kan bidra, i alla fall med ett litet steg framåt. Vi har därför startat ett projekt med att erbjuda gratis städhjälp till personer som vill förändra sitt liv men kanske inte orkar ta alla steg själv. Vi kommer att erbjuda dem ett gratis städtillfälle då vi kommer och städar hela huset från botten till toppen.

Vi vänder oss till personer som av någon anledning inte klarar av att städa huset själv på grund av fysiska eller psykiska problem och som har en vilja att ta sig uppåt i sitt mående. För tillfället kommer vi att erbjuda gratis städning i Helsingborg men i framtiden kan vi utvidga detta projekt.

Ansökan

Om du vill boka en gratis städning för dig eller för någon du känner, skicka oss ett e-postmeddelande på jasmina@kvalificeradstad.se, beskriv situationen och vilket behovet är. Du måste också bifoga 2-3 bilder av platsen så att vi kan göra en uppskattning av hur mycket jobb vi behöver planera in och därmed tidsåtgången. Städningen sker vanligtvis på helgerna.

Vi hjälper - så att fler kan hjälpa

Vi kommer att skicka specialiserad städpersonal – men även en del volontärer kan följa med. Kanske vill du hjälpa andra när du själv blivit hjälpt, välkommen att bli volontär och hjälpa andra.

För fler frågor är du välkmmen att kontakta oss.

Om H22

Vill du vara med och göra förändring i Helsingborg? Välkommen till H22 mässan. H22 är Helsingborg stora välfärdssatsning med målet att utveckla morgondagens lösningar för förbättrad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Evenemangsmålet är att hjälpa Helsingborgmedborgare att få en smartare och mer hållbar stad.

Evenemangsmålet är att hjälpa Helsingborgmedborgare att få en smartare stad, mer utvecklad och effektivare. Du kan prova ny teknik och ta reda på hur du kan vara en del av att förändra staden. En av våra intressekonferenser kommer också att handla om psykisk ohälsa – där vår personal bland annat kommer att finnas tillgänglig.

Vi kommer att vara där, kommer du?

Läs mer om eventet här!