Blogg

Bättre hälsa med Kvalificerad Städ

Kvalificerad Städ driver ett eget projekt för att hjälpa personer i psykisk ohälsa till ett renare och fräschare hem. Dessutom uppmanas personalen att sätta sig ner på de lokala “vänskapsbänkarna” i Helsingborg stadskärna. Vi vill vara en del av det förändringsarbete som sker för ett bättre mående. Därför är vi även med på H22 – mässan.

Vi på Kvalificerad Städ försöker alltid hitta sätt att arbete mer miljövänligt samt vägar för att positivt påverka vår närmiljö. Vi använder bara vänliga miljöprodukter, återanvänder i stor utsträckning samt uppmuntrar våra kunder att donera de möbler eller kläder som de inte behöver längre. Vi hjälper även våra kunder med transport till återvinningscentraler och second-hand butiker.

Att våga fråga...

Kvalificerad Städ uppmuntrar dessutom våra anställda att våga fråga – att sätta sig ner på “vänskapsbänkarna” i Helsingborg stadskärna och prata med någon som redan sitter där. Det handlar ju bara om att vara medmänniska och lyssna. Ett litet steg mot en bättre stad. En stad som har en allt för kraftigt ökande nivå av självmård. Statistik visar att självmordsfrekvensen är ca 10 gånger större och då har redan personerna mått dåligt under mycket lång tid.

“Vänskapsbänkarna handlar om att belysa psykisk ohälsa och bryta stigmat kring psykisk ohälsa och självmord. Vi vill främja goda samtal mellan Helsingborgarna och uppmuntra till samtal om psykisk hälsa.”/Helsingborg.se

vanskapsbank

Självklart är inte dessa bänkar enbart för de som har ett dåligt psykisk mående utan även för de som bara har “en dålig dag” eller bara vill få ett “hej” inför en tuff arbetsdag. Målet med bänkarna är därmed att minska den psykiska ohälsan och även att minska stigmat kring att prata om det.

Ett tidigt och tydligt tecken på depression är att en person undviker att ta hand om dagliga sysslor så som hygien, matlagning, disk och städning. Det blir även en dålig spiral då ett rörigt och smutsigt hus leder till ännu sämre mående – och sämre förutsättningar.

Vi är övertygad om att vi kan bidra, i alla fall med ett litet steg framåt. Vi har därför startat ett projekt med att erbjuda gratis städhjälp till personer som vill förändra sitt liv men kanske inte orkar ta alla steg själv. Vi kommer att erbjuda dem ett gratis städtillfälle då vi kommer och städar hela huset från botten till toppen.

Vi vänder oss till personer som av någon anledning inte klarar av att städa huset själv på grund av fysiska eller psykiska problem och som har en vilja att ta sig uppåt i sitt mående. För tillfället kommer vi att erbjuda gratis städning i Helsingborg men i framtiden kan vi utvidga detta projekt.

Ansökan

Om du vill boka en gratis städning för dig eller för någon du känner, skicka oss ett e-postmeddelande på jasmina@kvalificeradstad.se, beskriv situationen och vilket behovet är. Du måste också bifoga 2-3 bilder av platsen så att vi kan göra en uppskattning av hur mycket jobb vi behöver planera in och därmed tidsåtgången. Städningen sker vanligtvis på helgerna.

Vi hjälper - så att fler kan hjälpa

Vi kommer att skicka specialiserad städpersonal – men även en del volontärer kan följa med. Kanske vill du hjälpa andra när du själv blivit hjälpt, välkommen att bli volontär och hjälpa andra.

För fler frågor är du välkmmen att kontakta oss.

Om H22

Vill du vara med och göra förändring i Helsingborg? Välkommen till H22 mässan. H22 är Helsingborg stora välfärdssatsning med målet att utveckla morgondagens lösningar för förbättrad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Evenemangsmålet är att hjälpa Helsingborgmedborgare att få en smartare och mer hållbar stad.

Evenemangsmålet är att hjälpa Helsingborgmedborgare att få en smartare stad, mer utvecklad och effektivare. Du kan prova ny teknik och ta reda på hur du kan vara en del av att förändra staden. En av våra intressekonferenser kommer också att handla om psykisk ohälsa – där vår personal bland annat kommer att finnas tillgänglig.

Vi kommer att vara där, kommer du?

Läs mer om eventet här!

4 orsaker till att anlita proffs vid flyttstädning

Att anlita en städfirma som är proffs vid flyttstädning har flera fördelar. Det handlar inte bara om att spara tid utan det ger även en ökad säkerhet.

Här presenterar vi fyra stora fördelar med att köpa in flyttstädningen.

1. Minska stressen genom att anlita proffs vid flyttstädning!

Oavsett om det är flytt hemifrån eller flytt till familjens femte bostad så är det en mängd saker att hålla rätt på vid en flytt. Allt ska packas och planeras, nycklar ska överlämnas och kontrakt skrivas under.

Att även planera in en flyttstädning kan öka stressen rejält. Detta inte minst om den behöver utföras en specifik dag varpå kommande hyregäst förväntas komma dagen efter.

Flyttstädning med fast pris och städgaranti minskar stressen och allt fokus kan istället läggas på flytten.

2. Säker på godkänd städning

Har du gett deposition som återges efter slutstädning? Har du en hyresvärd som debiterar en extrakostnad om de anser att din städning inte håller önskas nivå?

Städar du sjvälv tar du risken att ytterligare kostnader uppkommer om hyresvärden inte vara nöjd med städning åtgärdar vi eventuella felaktigheter utan kostnad.

proffs-vid-flyttstädning

3. Kvalitét, fokus och rätt utbildning klassificerar företaget till proffs vid flyttstädning

Städpersonal är utbildade och specialiserade på städning. Med rätt kunskap och erfarenhet blir hemmet skinande rent. Flyttstädningen blir därmed både bättre och genomförs snabbare.

Lägg ditt fokus på flytten – så lägger vi vårt fokus på flyttstädningen!

Klicka här för att läsa mer om oss!

4. Öka värdet inför försäljning

Flyttstädning bokas inte bara vid utflytt utan även inför visningar och försäljning av bostad. Städtjänsten kallas då ofta för visningsstäd och innebär att hemmet verkligen städas i grunden så att besökare kan uppleva hemmet så ljust och fräscht som möjligt.

Flera mäklare har även samarbete med städföretag som därmed anlitas av dess kunder inför visning samt när bostaden är såld och flytten ska genomföras.

Sammanfattning

Att flytta innebär att en rad frågor behöver lösas. Det är allt från bokning av flyttsläp och vänner som bjuds in att hjälpa till med flytten till att packa och sortera. Att boka flyttstädning gör hela flyttprocessen betydligt enklare då allt fokus kan läggas på flytten medan städfirman tar hand om städningen.

Att anlita en professionell städfirma innebär även att städningen genomförs av erfaren städpersonal samt att städgaranti ingår. Skulle du eller hyresvärden inte vara nöjd åtgärdas detta utan extra kostnad.

Ska du flytta?

Vem utför flyttstädningen?

Veckostädning är hemligheten till ett rent hus

Veckostädning är det absolut enklaste sättet att hålla hemmet rent och fräscht. Det kommer krävas mindre insats, än om städtillfällena skjuts upp, och dessutom finns flera fördelar att hålla det rent löpande.

1.     Veckostädning gör att man sparar tid

Med ”var sak på sin plats”, blir det både lättare att städa och hitta det man behöver i vardagen. Att veta var alla saker finns innebär inte bara att du spar tid utan även minimerad stress.

2.     Minska stressen

En av de största anledningarna om man använder veckostädning är att minska vardagsstressen. Att hålla efter är nyckeln till att inte behöva lägga ner flera timmar i sträck på att göra det snyggt.

Om du exempelvis städar på torsdagskvällen kan du alltid slappna av i att hemmet kommer bli rent och snyggt den dagen. Detta till skillnad mot att städa när känslan faller på eller när stressen över städningen är så stor att det inte går att undvika det längre.

Med veckostädning inbokad kan stressnivån minskas rejält. Detta inte minst om hemstädning beställs så det enda som behöver göras är att plocka undan inför städpersonalen kommer.

3.     Minskad risk för skadedjur

Den överlägset största anledningen till att skadedjur sprids i ett hem är brist på städning. Siverstjärtar, tvestjärtar och andra insekter trivs i damm och kan livnära sig på hudavlagringar och ”smuts”. Vid ett eventuellt angrepp är därmed alltid första steget att genomföra en grovstädning.  

veckostädning

Tips för att hålla ditt hus rent genom att använda veckostädning

 Några tips på vägen, till ett renare hem, är:

  • Schemalägg

Bestäm en tid på veckan då städning alltid genomförs. Ett sätt att minska stressen och verkligen få det att bli av.

  • Dela upp i städansvarsområden

Dela upp städningen på alla familjemedlemmar – utifrån deras individuella förmåga. Det brukar vara enklast att ha tydliga ansvarsområden. Att dessutom ha gemensam tid i hemmet för städning, kanske som avslutas med pizzakväll, gör det ännu trevligare.

  • 5 Minuter på kvällen

Innan du går och lägger dig, efter att du läst klart din bok eller sett ditt favoritprogram på tv, kan du samla ihop allt skräp, ordna filten och kuddarna på soffan och ställa tillbaka datorn på laddning. Det tar några minuter och hjälper dig att må bättre när du vaknar nästa dag och ser ditt hem städat.

  • Anlita städhjälp

Eller bara låt oss göra jobbet. Det finns inget vi älskar mer än känslan vi har efter att vi städat ditt hus och vet hur glad du kommer att bli när du kommer hem! 😊

  • Se över städtjuvar

”Städtjuvar” är saker och händelser som skapar oreda i hemmet. Detta ofta utan att man själv reflekterar över det. Lägger du alltid öppnad post, tillsammans med kuvert, på matbordet för att ”ta hand om det senare”? En klassisk städtjuv som skapar oreda i köket och tar plats på bordet helt i onödan.

Brukar barnen gå in långt med skorna för att, i bästa fall, hänga upp sina jackor? Kanske är det värt att placera krokar närmare ingången? Att saker ”läggs här och var” är ett tecken på att allt inte har en förutbestämd plats.

Att lokalisera städtjuvarna och motarbeta dem är grunden för att hålla det renare och snyggare i hemmet.

  • Se städning som motion

Ont om tid så att det inte blir någon träning? Kom ihåg att även städning bränner kalorier!

Att damma och dammsuga bränner mellan 80 – 110 kalorier per 30 minuter enligt en uträkning av tidningen MåBra. Dessutom visar en studie gjord vid University of Indiana att det finns ett samband mellan ett rent hus och ökad fysisk aktivitet. När det blir finare kan du även vilja röra dig mer.

  • Egentid med ljudbok

Tycker du om att lyssna på ljudböcker? På med hörlurarna och försvinn i din egen värld under någon timme. Städningen går bara av farten…

Vilken är bästa städfirman i Malmö?

Vilken som är den bästa städfirman i Malmö beror självklart på vad kunden prioriterar. För vissa är priset det enda avgörande, för andra väger flexibilitet, service och bemötande tyngre. Här listar vi några av de punkter som kan jämföras för att hitta den bästa städfirman – och hur vi förhåller oss kring dessa punkter.

Bästa städfirma Malmö

Kvalité & Bemötande väger tyngst enligt omdömen

I en genomgång av recensioner och omdömen hos Trustpilot och Reco är det tydligt vad kunderna primärt uppskattat när de anlitat en städfirma i Malmö – kvalité och bemötande. Det är de två punkter som överlägset oftast nämns i recensionerna – både i positiva och negativa omdömen.

Även om många kunder primärt jämför städfirmor utifrån pris så är det kvalité, service och bemötande som ligger till grund för att om kunden blir nöjd eller inte.

Bästa städfirman

har ett genomsnittligt betyg på 4,9 av 5 på recensionssidan Reco. Vi brukar även uppmana våra kunder att lämna omdöme eftersom dessa tydligt kan spegla hur vi arbetar och vad kunder generellt uppskattar med våra tjänster.

Här kan man se några omdöme

Vi anser att den bästa städfirman är Malmö är den som tar ansvar och hela tiden jobbar långsiktigt. De bör jobba för att alltid skapa trygghet för…

…de anställda

Med trygga anställningsvillkor skapas en trygghet både för företaget, de anställda och dig som kund. Ett företag som är kollektivanslutet förbinder sig att följa fackförbundens regler samtidigt som de anställda har en trygg anställning som gör att de stannar längre.

Kvalificerad Städ

är kollektivanslutna och är mycket måna om vår personal. Tack vare detta har flera av våra anställda jobbat sedan start. Det gör även att vi kan lova våra kunder att de alltid får samma städpersonal varje gång.

…miljön

Med ett stort utbud av mycket effektiva miljövänliga rengöringsprodukter bör det vara en självklarhet att enbart använda dessa. Detta istället för produkter som i längden förstår vår miljö. Det blir allt vanligare att städfirmor använder miljövänliga alternativ – men än så länge är det inte självklart för alla.

Kvalificerad Städ i Malmö använder uteslutande miljövänliga rengöringsprodukter samt energieffektiva maskiner, vilket även nämns i vår miljöpolicy. Detta har vi gjort sedan vi startade och är något vi aldrig kommer att kompromissa med.

…sina kunder

Det finns flera sätt att skapa trygghet för städfirmans kunder. Med tydlig kommunikation och flexibilitet gällande utbud kan exempelvis kunden beställa exakt den tjänst som efterfrågas. Det är även vanligt med Nöjd-Kund-Garanti vilket innebär att kunden kan påtala brister i städningen, inom en viss period, och få detta åtgärdat gratis.

Kvalificerad Städ i Malmö sätter kunden i fokus och har därför inte långa bindningstider eller krångliga avtal. Självklart har du som kund Nöjd-Kund-Garanti oavsett vilken städtjänst som beställs!

Är vi bästa städfirman i Malmö? – Det låter vi våra kunder avgöra, men vi gör i alla fall vårt bästa att vara det!

Välj bästa städfirma i Helsingborg – En guide

Vad bör du tänka på för att hitta bästa städfirma i Helsingborg? I denna guide tar vi upp 10 punkter– en del viktigare än andra. (Utan inbördes ordning)

1. Brett utbud av tjänster

Med ett brett utbud av tjänster kan du som kund få hjälp oavsett vilken städhjälp som behövs. Många gånger finns exempelvis önskemål om att få flyttstädning tillsammans med bortforsling av möbler till second hand eller till återvinning. Den bästa städfirman är den som är flexibel och hittar lösningar!

2. Städgaranti

Städgaranti innebär att kunden kan kontakta städfirman och påtala eventuella missar i städningen varpå de åtgärdar detta utan kostnad. En garanti som innebär att kunden verkligen blir nöjd – utan att det ska kosta extra.

 Kvalificerad Städ

3. Kollektivansluten personal

En kollektivansluten städfirma följer fackförbundets regler gällande allt från tjänstepension till arbetsvillkor. En trygghet för företaget, den anställde och kunden.

4. Städmaterial

Det enklaste, och bästa, är om kunden inte behöver stå för material. Städfirman har generellt bättre produkter och effektivare maskiner än vad privatpersoner har i sina hem. Dessutom kan de med säkerhet veta att enbart miljövänliga produkter används.

5. Bra omdöme

Vad säger andra kunder i Helsingborg om städfirman? Vilket rykte har de och har tidigare kunder varit nöjda? Fråga runt bland vänner och bekanta, lägg ut en fråga på Facebook eller kolla på recensionssidor på internet. Ett gott omdöme är det bästa sättet för en städfirma att få nya kunder!

Läs vad våra kunder skriver om oss…

6. Priset

Många kunder väljer att jämföra pris hos flera städfirmor i Helsingborg innan de väljer vilka som ska anlitas för allt från hemstädning till flyttstädning. Beräkna pris eller kontakta oss för gratis offert.

7. Certifierade

Det finns ett par olika certifieringar som är relevanta för städföretag att inneha. Oavsett påvisar dessa att företaget har bevisad kompetens inom ett specifikt område. Ska exempelvis sanering ske krävs betydligt mer utbildning och certifiering än när hemstädning genomförs.

8. Miljövänliga

Den bästa städfirman har ett mycket tydligt miljöfokus och använder därmed bara miljövänliga produkter! Det anser i alla fall vi då alla företag behöver ”dra sitt strå” för ett mer hållbart samhälle.

9. Ålder och erfarenhet

Har företaget funnits länge på marknaden? Även ålder, och därmed erfarenhet av marknaden och kunders behov, kan vara något som avgör val av företag.

10. F-skatt och försäkring

Att städföretaget ska ha F-skatt och försäkring är en självklarhet. F-skatt kontrolleras enkelt genom Allabolag.se där samtliga svenska aktiebolag finns registrerade och sökbara utifrån organisationsnummer och företagsnamn.

Slutsats om bästa städfirman i Helsingborg

Mot bakgrund av ovanstående anser vi att Helsingborg är det bästa städföretaget sett till vår erfarenhet, vårt team och våra priser och de tjänster vi erbjuder, vilket bevisar att vi är det bästa valet när det kommer till det bästa städföretaget.

Är vi din bästa städfirma i Helsingborg? Prova oss och avgör själv!