Byggstäd – vid renovering eller nybyggnation

Med certifierad personal, samt rätt utrustning, kan vi genomföra byggstädning för både privatpersoner och företag. Alltid med enbart miljövänliga produkter.

✓ Fast Pris        ✓ Miljövänliga produkter        ✓ Även saneringsuppdrag        ✓ Städgaranti

Från byggdamm till sanering

Kvalificerad Städ har kompetens att utföra allt från de enklare städuppdragen – till de mer avancerade saneringsuppdragen. Fler av våra anställda har nämligen certifieringar inom sanering vilket innebär att vi även kan ta åt oss uppdrag som bland annat omfattar socialsanering eller luktsanering.

Billigare (och bättre?) med städfirma än byggbolag

Många byggföretag erbjuder sig att städa efter utfört arbete. De är däremot inte specialister på städning och dessutom används generellt ROT-avdraget när byggbolag utför sina tjänster. Ett avdrag som är på 30 % av arbetskostnaden medan RUT innebär 50 % i avdrag.

Vi har större erfarenhet, lägre timpris och högre skatteavdrag!

Vår tjänst i korthet

  • Utbildad och certifierad personal
  • Även städning på kvällar och helger
  • Fast pris & Prisgaranti
  • Mycket bra kundomdömen

Med eller utan möbler på plats

När byggstädning beställs anger du om möbler kommer att finnas i bostaden eller inte. Vid större renoveringar brukar rummen vara helt tomma och det är vårt ansvar att städa inför att de inreds. Men vi kan även utföra denna städning med möblerna på plats. Ska renovering genomföras i ett rum rekommenderar vi starkt att möblerna plastas in inför denna renovering.

När passar byggstädning?

Byggstädning skiljer sig på flera punkter mot en klassisk storstädning. Vi kan exempelvis tömma bostaden från rester av byggmaterial och lämna in dessa till återvinningscentral. Ett extra stort fokus ligger även på hantering av byggdammet. Detta med speciella dammsugare och noggrann våttorkning. Exempel på tillfällen då byggstädning passar utmärkt är:

Efter renovering

Efter en större renovering kan det finnas byggdamm på allt från golv till tak. Låt renoveringen avslutas med en städning med hög kvalité innan inredningen kan ställas tillbaka.

Flytt till nybyggd bostad

Har ni byggt huset från grunden? Sista steget innan ni kan flytta in är byggstädningen. Allt från byggmaterial till byggdamm försvinner och ni kan äntligen flytta in i ert nya boende.

Vad kostar byggstäd?

Vad tjänsten kostar beror på dess omfattning och vilka städmoment som önskas. Enklast är att kontakta oss så bestämmer vi en dag då vi kommer och ser på projektets omfattning.


Offert är aldrig bindande – Det är ett öppet kostnadsförslag i 30 dagar

Våra vanligaste frågor

Vad skiljer byggstäd från exempelvis storstädning?
Vid byggstäd används exempelvis speciella byggdammsugare. Om vanliga dammsugare används är risken mycket stor dammet ”slaggar igen” filtret. Använd aldrig vanliga dammsugare vid hantering av byggdamm från exempelvis betong och cement.
Krävs det certifierad personal vid all byggstädning?
Nej, men det krävs utbildad och certifierad personal vid sanering. I vissa fall beställs dessa två tjänster samtidigt.
Kan ni ta hand om överblivet byggnadsmaterial, målarfärger osv?
Ja, vi kan ta hand om detta, sortera och lämna till återvinningscentral.